Trädgårdsmästeriet – nya gröna hem i Floda

Trädgårdsmästeriet som kommer att inkludera olika typer av boenden för att möta olika behov och livsstilar.

Trädgårdsmästeriet

Vi planerar för 300 nya bostäder i Trädgårdsmästeriet som kommer att inkludera olika typer av boenden för att möta olika behov och livsstilar. En mångsidig och hållbar miljö för alla åldrar. Den strategiska placeringen av Floda, med bekvämt pendlingsavstånd till Göteborg eller Alingsås, gör detta till ett idealiskt läge för nya bostäder.I dagsläget arbetar vi med detaljplanen för att möjliggöra våra planer för Trädgårdsmästeriet.Anmäl ditt intresse redan idag och få förtur vid säljstart. Vi kommer även hålla dig uppdaterad med nyhetsbrev om projektets framfart.

Rum och kök

1 – 5

Boyta

30-120 kvm

Säljstart

2025

Inflyttning

2027

Planering

Säljstart

Byggstart

Upplåtelse
Inflyttning

Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttning

Image

Moderna trähuskvarter för alla

Området kommer bestå av både lägenheter och radhus. Bostäder som med stil och storlek ska passa in i landskapet i ett läge som ger dig lugn. Vi kommer eftersträva kvalitéer som fina siktlinjer, utblickar, rundgång och flexibilitet. Det ska finnas en variation av bostäder med flexibla planlösningar som gör att det kommer finnas bostäder för alla åldrar och för olika behov. Gott om parkeringar kommer att finnas för både cykel och bil.

Mobilitetshubben i södra delen av området fungerar främst som uppsamling av områdets bilparkeringar, men bidrar också till att skapa en tyst och lugn miljö inne i kvarteren. Tanken är att mobilitetshubben som vetter mot torget rymmer funktioner som cykelverkstad, lokaler för gemensamma aktiviteter.

Image

Trygga och grönskande gårdar mellan husen

Vi planerar för kvartersgårdar som ska präglas av grönska och innehålla både privata och gemensamma ytor, grillplats med pergola och lek för de minsta – och äldsta.

Marklägenheterna tänker vi oss kvalitéer som generösa uteplatser medan lägenheterna högre upp har rymliga balkonger med plats för både blommor och sällskap.

Image

Nära till natur, kultur, sport och stadsliv

Trädgårdsmästeriet byggs vid von Proschwitz väg strax söder om Floda centrum, på bekvämt gångavstånd till serviceutbud och pendeltågstation där tågen avgår varje kvart i rusningstid. Det ligger också i direkt anslutning till fina strövområden utmed Sävelången och bort mot Nääs slott.
Image

Arkitektens vision

"Fastigheten ger form åt fyra kvartersgårdar med ”hemkänsla” och tillhörighet. Lägre hus i väster/söder för sol och ljus och som möter den befintliga låga kvartersbebyggelsen. Högre hus i norr mot berget och skogen. Varierade kvartersformer som bildar naturliga och spännande stråk och rum i liten men användbar skala. Flöden mellan gårdarna till målpunkter såväl innanför som utanför området.

Kvarteren hålls ihop med spaljéer, häckar och grindar, för en tryggare gård. Torget vid växthuset är kvarterens samlingsplats – den får en fin ”golvbeläggning” med trädgrupper och sittplatser i både sol- och skuggläge."

Anmäl intresse

* nödvändiga

När du väljer att skicka in en intresseanmälan godkänner du att ta emot information och marknadsföring via e-post och sms från oss. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken i vårt nyhetsbrev. Mer om hur vi skyddar och behandlar dina personuppgifter hittar du här.

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information kommer att överföras till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretesspraxis här.

Välkommen att kontakta oss!

Du får gärna ringa eller mejla mig om du har frågor om projektet Trädgårdsmästeriet.

Foto på Boldi Kisch

Boldi Kisch

Projektutvecklare

+46 728 55 63 56‬
boldi.kisch@kynningsrud.se

Trädgårdsmästeriet ligger vid von Proschwitz väg i Floda.