Baderskan

Nya stadslägenheter i Västerport

Baderskan – nya stadslägenheter i Västerport

Intill Varbergs klassiska hamnkvarter växer en helt ny stadsdel fram. Västerport blir ett nytt landmärke för västkustens mittpunkt och en unik boendemiljö där havet är närmaste granne. Här planerar vi tillsammans med Development Partner och Johannes Norlander Arkitektur att uppföra Kvarteret Baderskan som erbjuder ca 40 unika stadslägenheter.
Anmäl ditt intresse

Pris

1 695 000 – 2 195 000 kr

Rum och kök

1,5 – 4

Boyta

46 – 87 kvm

Beräknad säljstart

Våren 2023

Rum och kök

1 – 4

Boyta

35-110 kvm

Säljstart

2026

Inflyttning

2028

Planering
Säljstart

Byggstart

Upplåtelse
Inflyttning

Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttning

Bo lite grönare

Ledordet för utvecklingen av Kvarteret Baderskan är hållbarhet. Byggnaden blir 6 våningar och planeras att uppföras i trä. Taken, som kläs med grönskande och blommande sedum, har hämtat sin inspiration från de halländska strandängarna. På takterrassen kommer det finnas sociala ytor som ger dig möjlighet att träna, odla, läsa eller bara njuta av en stunds avkoppling i solen.

Allt inom räckhåll

Det attraktiva läget intill Hertiginnan Ingeborgs torg kommer att erbjuda ett brett serviceutbud direkt utanför porten. Dessutom får du ett smörgåsbord av kultur och andra nöjen serverat på bara en kort promenad från bostaden.

På några få minuter tar du dig till den gamla stadskärnan för att spontanfika med vännerna, sjunka ned i en biofåtölj eller besöka marknadsdagarna på torget. Kort sagt, Kvarteret Baderskan ger dig chansen till ett exklusivt boende och en bekvämare tillvaro.

Varbergs nya stadsdel vid havet

Mellan havet och staden kommer Västerport att växa fram. Målet är en levande och välkomnande stadsdel. Här ska det bli mer av allt som är bra med Varberg.

I mer än 100 år har hamn och järnväg legat som en barriär mellan hav och stad. När tunneln är klar och industrihamnen flyttar till nya Farehamnen öppnas ett tidigare stängt område upp. Ett kalt industriområde kommer omvandlas till en levande stad med hus och gator, torg och park. Västerport och den gamla staden kommer att ligga sida vid sida och länkas ihop genom att Engelbrektsgatan, Magasinsgatan och Baggens gränd förlängs ända till vattnet.

Den 650 meter långa kajen där lastfartygen ligger idag, kommer att förvandlas till Kajpromenaden: en förlängning av Strandpromenaden och en plats för promenader, folkliv, caféer och andra mötesplatser. I framtiden kommer du att kunna ta dig från Apelviken, vidare längs med havet, förbi hamnbassängen och sedan ända till Getterön.

En medveten satsning på offentliga miljöer och på verksamheter i husens bottenvåningar ska hjälpa till att skapa en levande stadsdel med många människor i rörelse. Målet är att det ska finnas något för alla i Västerport. Området tillhör alla Varbergsbor och besökare - precis som området kring Fästningen och Strandpromenaden gör idag.

Namnet Västerport har tagits fram av Varbergsborna. Som en del i Medborgardialogen 2014 fick alla som ville lämna in namnförslag på vad Varbergs nya stadsdel skulle heta. Av dessa röstades Västerport fram. Eftersom ordet ”port” betyder ”hamn” på engelska passar det ju ypperligt för en stadsdel som ligger på gammal hamnmark.

Arkitektens vision

"Baderskan angränsar till olika gaturum av varierande skala och karaktär. Den nya byggnaden fångar upp alla dessa samtidigt som den verkar som en lugn fond i den nya stadsdelen. Byggnadens centrala placering intill torgen, Diagonalen och Inre stråket kräver att den är tydlig i sitt uttryck. Den anpassar sig till den mänskliga skalan genom en nedtrappning i höjd på den längsta fasadlängans mitt, samtidigt som dess resliga gavlar bildar tydliga fondmotiv på de två torgen.

Gestaltningen av byggnaden är såväl konsekvent som lekfull, och fasaderna är öppna och inbjudande. Volymen är väl avvägd och rör sig mellan tre och sex våningar vilket medför en bra balans och spänning i området. Diagonalen som löper genom det nya området kommer vara ett centralt stråk i Västerport och dess aktivitet återspeglas i byggnadens öppna och inbjudande bottenvåning."

Johannes Norlander Arkitektur AB

Hållbara materialval

Byggnadens konstruktion planeras vara av korslimmat trä.

Med rätt behandling fungerar träpanelen utmärkt på platsen. Att bygga med trä innebär ett minskat CO2-utsläpp, effektivt montage, perfekta toleranser och intressant materialitet.

Anmäl intresse

* nödvändiga

När du väljer att skicka in en intresseanmälan godkänner du att ta emot information och marknadsföring via e-post och sms från oss. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken i vårt nyhetsbrev. Mer om hur vi skyddar och behandlar dina personuppgifter hittar du här.

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information kommer att överföras till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretesspraxis här.

Välkommen att kontakta mig!

Du får gärna ringa eller mejla mig om du har frågor om projektet Baderskan.
Foto på Boldi Kisch

Boldi Kisch

Projektutvecklare

+46 728 55 63 56‬
boldi.kisch@kynningsrud.se

Kvarteret Baderskan ligger i Varbergs nya stadsdel Västerport.