UNION Residential Development blir ny huvudägare i Kynningsrud Bostäder
Publicerad: 20 december 2023

UNION Residential Development blir ny huvudägare i Kynningsrud Bostäder

UNION Residential Development, som i somras förvärvade Bonavas verksamhet i Norge, har avtalat med Kynningsrud att köpa 70 procent av aktierna i Kynningsrud Bostäder. Tillträde sker den 1 mars 2024.

Kynningsrud Bostäder har sedan 2020 bedrivit verksamhet i Västsverige och byggt upp en projektportfölj på ca 1 000 byggrätter bestående av attraktiva bostadsprojekt i Göteborgs kommun, Partille kommun, Lerums kommun, Kungsbacka kommun och Mölndals stad. För att stärka genomförandekraften i befintliga projekt och skapa bättre förutsättningar att vara offensiva när rätt projekt är på marknaden går UNION Residential Development in som ny huvudägare i Kynningsrud Bostäder.

– Kynningsrud Bostäder har på kort tid byggt upp en verksamhet med erfaren personal och bra projekt. Att få in en stabil aktör som Union som huvudägare är ett bevis på att vi lyckats väl och att det finns en tilltro till bolaget, bostadsmarknaden och Göteborgsregionen, säger koncernchef på Kynningsrud AS, Pål Kynningsrud.

– Med utökade finansiella resurser och breddad kompetens i ägargruppen får vi större genomförandekraft i de projekt vi redan förvärvat. Vi får också bättre möjligheter att förvärva nya intressanta projekt som passar in i vår strategi och projektportfölj i en marknad som för tillfället är mycket utmanande för alla bostadsutvecklare, säger Kynningsrud Bostäders VD Olof Olausson.

I somras köpte UNION Residential Development Bonavas norska verksamhet och detta är fondens första investering i Sverige. Genom förvärvet av majoriteten i Kynningsrud Bostad får Union en långsiktig partner och en bra plattform för att skapa en större regional aktör. Kynningsrud har en organisation med hög kompetens som också delar våra värderingar, säger Per Martin Eriksson Sverigeansvarig för UNION Residential Development.

– Utöver den ekonomiska styrka som UNION Residential Development kommer bidra med tillförs Kynningsrud Bostäder även strategisk nyckelkompetens som kommer vara värdefull. Jag ser fram emot ett bra samarbete med Union i arbetet med att fortsätta utveckla Kynningsrud Bostäder, säger Kynningsruds koncernchef Pål Kynningsrud.

Union Residential Development (URD) investerar i bostadsprojekt och bostadsutvecklingsföretag i och kring de större städerna i Norge och Sverige. URD har för tillfället ca 4000 bostäder under utveckling. UNION lanserade sin första bostadsutvecklingsfond hösten 2022 och fonden förvaltas av URD Advisory AS som leds av Baard Schumann. www.union.no

Kynningsrudkoncernen Sedan 1946 har Kynningsrud förknippats med entreprenadverksamhet. Våra affärsområden är Nordic Crane, Kommersiell fastighetsutveckling, Bygg, Bostäder och Finanser. Kranverksamheten Nordic Crane tillhandahåller alla typer av lyfttjänster med mobilkranar och genomför specialprojekt inom transport och Heavy Lift över hela Skandinavien. Kynningsrud utvecklar kommersiella fastigheter och bostadsprojekt genom våra fastighetsutvecklare i Norge och Sverige. Kynningsrud Bygg utför totalentreprenader och uppför byggnader i Sverige. Vårt finansieringsbolag investerar i företag med spännande affärsidéer på växande marknader och med en stark ledning som följer våra grundläggande värderingar. www.kynningsrud.se

Kynningsrud Bostäder Kynningsrud Bostäder skapar vackra hem och attraktiva områden i Västsverige. Ambitionen är att, utifrån kundens behov i fokus, årligen leverera ca 250 hem till nöjda kunder och att bidra till en positiv samhällsutveckling. Våra bostäder Svanenmärks med omtanke om såväl miljön som de boendes hälsa. Det skall vara enkelt att bo och leva hållbart. www.kynningsrud-bostader.se

Kontaktuppgifter

Per-Martin Eriksson

Per-Martin Eriksson, Sverigeansvarig Union Residential Development
pme@unionresidential.se, +4670-5985651

Pål Kynningsrud

Pål Kynningsrud, koncernchef Kynningsrud
pal.kynningsrud@kynningsrud.no, +4790-871965

Foto på Olof Olausson

Olof Olausson, VD Kynningsrud Bostäder
olof.olausson@kynningsrud.se, +46790-653501