Växthustomten

– det nya gröna i Floda

Växthustomten – det nya gröna i Floda

Kynningsrud Bostäder och AF Projektutveckling har förvärvat mark i attraktiva Floda för att utveckla 300 nya bostäder inklusive äldreboende och förskola på bekvämt pendlingsavstånd till Göteborg. I dagsläget arbetar vi med detaljplanen för att möjliggöra våra planer för Växthustomten. Anmäl gärna ditt intresse i formuläret längst ner på sidan.
Anmäl ditt intresse

Rum och kök

1 – 5

Boyta

30 – 120 kvm

Säljstart

2024

Inflyttning

2026

Planering
Säljstart

Byggstart

Upplåtelse
Inflyttning

Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttning

Bostäder för alla

I detta projekt planerar vi för såväl stora som små lägenheter, men också för radhus. Bostäderna kommer att ha kvalitéer som fina siktlinjer, utblickar, rundgång och flexibilitet. En variation av bostäder med flexibla planlösningar gör att det kommer finnas bostäder för alla åldrar och för olika behov. För det äldre paret som flyttar från sin villa och för barnfamiljen på jakt efter sitt första egna boende. Parkeringar kommer finnas för samtliga lägenheter – för både cykel och bil.

Mobilitetshubben i södra delen av området fungerar främst som uppsamling av områdets bilparkeringar, men bidrar också till att skapar en tyst och lugn miljö inne i kvarteren. Tanken är att mobilitetshubben som vetter mot torget hyser gemensamma funktioner som cykelverkstad, lokaler för gemensamma aktiviteter för de boende och gärna en ”växthusdel” med odlingar som disponeras och sköts av de boende

Grönskande gårdar

Kvartersgårdarna präglas av grönska och innehåller både privata och gemensamma ytor med plats för växthus, förråd för trädgårdsskötsel och grillplats med pergola för både soliga lägen och plats i skuggan, lek för de minsta – och äldsta.

Marklägenheterna har generös uteplats medan lägenheterna högre upp har rymliga balkonger med plats för både blommor och sällskap.

Fina strövområden

De nya bostäderna byggs på den så kallade Växthustomten strax söder om Floda centrum, på bekvämt gångavstånd till Floda centrum med serviceutbud och pendeltågstation. Det ligger också i direkt anslutning till fina strövområden utmed Sävelången och bort mot Nääs slott.

Det finns redan intresse från boende i Floda och ett ökande intresse från unga familjer i Göteborgsområdet att flytta till Floda, där de kan hitta en bostad till rimligt pris och fortfarande ha ett bekvämt pendlingsavstånd till såväl Göteborg som Alingsås.

Arkitektens vision

"Fastigheten ger form åt fyra kvartersgårdar med ”hemkänsla” och tillhörighet. Lägre hus i väster/söder för sol och ljus och som möter den befintliga låga kvartersbebyggelsen. Högre hus i norr mot berget och skogen. Varierade kvartersformer som bildar naturliga och spännande stråk och rum i liten men användbar skala. Flöden mellan gårdarna till målpunkter såväl innanför som utanför området.

Kvarteren hålls ihop med spaljéer, häckar och grindar, för en tryggare gård. Torget vid växthuset är kvarterens samlingsplats – den får en fin ”golvbeläggning” med trädgrupper och sittplatser i både sol- och skuggläge."

Anmäl intresse

* nödvändiga

När du väljer att skicka in en intresseanmälan godkänner du att ta emot information och marknadsföring via e-post och sms från oss. Du kan när som helst avanmäla dig genom att klicka på länken i vårt nyhetsbrev. Mer om hur vi skyddar och behandlar dina personuppgifter hittar du här.

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information kommer att överföras till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretesspraxis här.

Välkommen att kontakta mig!

Du får gärna ringa eller mejla mig om du har frågor om projektet Växthustomten.
Foto på Boldi Kisch

Boldi Kisch

Projektutvecklare

+46 728 55 63 56‬
boldi.kisch@kynningsrud.se

Växthustomten ligger vid von Proschwitz väg i Floda.